Атанасковић:  За помоћ привреди преко 160 милијарди динара

Министарка привреде Анђелка Атанасковић изјавила је за РТС да ће највећи део буџета министарства за наредну годину бити усмерен на програме подршке привреди за нове инвестиције, које ће наставити позитивно да утичу на раст БДП.
Andjelka Atanaskovic/Tanjug/Dimitrije Nikolic
Фото: Танјуг/ Димитрије Николић/Анђелка Атанасковић

Она је навела да се наставља подршка великим инвестицијама, развоју предузетништва и унапређењу пословне инфраструктуре.

Према њеним речима, коронавирус не може да нестане преко ноћи и да је на основу циљева конципиран буџет за наредну годину.

"Не смемо заборавити да борба против ковида 19 и даље траје, и да поред борбе за сваки људски живот и за сузбијање заразе морамо да водимо рачуна и о економији", нагласила је министарка привреде.

Додала је да је циљ Министарства привреде у наредном периоду бржи опоравак како бисмо задржали добре економске резултате.

"Морали смо једну ставку да ставимо у буџет како бисмо могли да помогнемо свим тим малим приватним предузећима и предузетницима. За ту помоћ је издвојено преко 160 милијарди динара", објашњава Атанасковићева.

На питање да ли је пакет помоћи предвиђен секторски за најугроженије или ће покрити целокупну привреду, она је одговорила да ће морати да покрије целокупну привреду. Највероватније ћемо сести и одлучивати по приоритетима како буду стизале пријаве, објаснила је Атанасковић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести