Авиони Ер Франса после шест година поново лете за Београд

БЕОГРАД: Након шест година паузе авиони Ер Франса вратили су се на београдски Аеродром. У 14.35 минута из Париза на Аеродром “Никола Тесла” слетео је поново авион Ер Франса, а убудуће ће на релацији Београд-Париз свакодневно летети један авион који директно повезује Аеродром “Никола Тесла” с Аеродрома “Шарл де Гол” у Паризу.
er frans avion
Фото: Tanjug

Линија за Београд ће свакодневно кретати с Аеродрома “Шарл де Гол” у 12.20 часова, а слетаће у Београд у 14.35 часова.
Лет из Београда за Париз полази у 15.25 часова, а предвиђено је да стиже у француску престоницу у 17.55 часова.

Председник компаније Ванси Ерпортс и генерални директор Ванси концесије Никола Нотбар је на свечаној церемонији поводом успостаљвања лета између Београда и Париза компаније Ер Франс рекао да је пре само шест недеља обележен почетак нове фазе развоја београдског аеродрома Никола Тесла односно концесије на 25 година.

Нотбар је рекао да је већ уследио нови важан корак корак за београдски аеродором- инаугурација лета Ер Франса на линији Београд - Париз након шест година паузе.

Истакао је да је веома задовољан из најмање три разлога.

Он је рекао да је обележено успостављање партнерство с Ер Франсом у Србији, као и да је Ер Франс главни парнтер на Вансија на аеродромима у Француској, Португалу, Великој Британији, Чилеу, Јапану и сада и у Србији.

Нагласио је да је циљ да се што више развије саобраћај на аеродрому “Никола Тесла” у сарадњи с авиокомпанијама с којима сарађује Ванси и да се види које су потенцијалне нове руте.

Желимо да обезбедимо најбоље услове за путнике и да имамо ефикасне операције, истакао је Нотбар.

Такође је казао да тренутно с експертима раде у Београду на изналажењу и најбољих решења како да се убрза проток путника на аеродрому, уз достизање највиших стандарда безбедности и комфора.

Директор Ер Франса за француско тржиште Зоран Јелкић је рекао да је цена нове линије Београд - Париз 199 евра, а за Њујорк 439 евра.

Упитан да ли ће бити додатно повећан број летова он је одговорио да је за сада боокинг обећавајући и да се саобраћај развија.

Подсетио је да је недавно потписан уговор с Ер Србијом који предвиђа летове ка седам дестинација, и то ка Сарајеву, Солуну, Тивту, Подгорици, Ларнаки, Скопљу, Тирани.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести