Банке на добошу продају некретнине дужника за „тепсију рибе“

НОВИ САД: На порталу “Добош“ налази се десетак некретнина: кућа, земљишта и викендица у селима и општинским местима које су посебно означене као снижење, због цена далеко испод тржишних.
Turija Foto: V. Fifa
Фото: Турија Фото: В. Фифа

Зна се да банке на овом порталу оглашавају продају, јер власници не измирују рате кредита и да је приликом прве продаје почетна цена у јавном надметању 70 одсто од тржишне, а ако се некрентина не прода из првог пута, у другом покушају кошта упола цене, од процењене тржишне вредности.

Зато онима којима треба кров над главом, а нису везани за место пребивалиштата, посебно младим паровима, ово оглашавање добро дође да јефтиније обезеде себи дом. Коме ове некретнина није потребна, а имају пара, могу паметно да уложе и чекају тренутак да вредност овим некретнинама скочи и лепо зараде, као што то чине власници пољопривредног земљишта, где се у купопродајама сада обрће велики новац

У Меленцима, где се налази позната бања Русанда, на подручју Града Зрењанина, банка продаје први пут кућу површине 121 квадратна метра, за 11.864 евра .Јавна продаја заказана је за 1. март По други пут се продаје кућа у Турији, селу познатом по туристичкој и привредној манифестацији Туријска кобасицијада, Туруја је у општини Србобран ,на око 40 километара од Новог Сада. .Банка продаје велико породично имање, које чини кућа за становање, више помоћних зграда на површини већој од шест ари. Тржишна вредност ове некрентине је изнад два милиона динара, а сада се продаје упола цене, за око 8.800 евра, пошто у првој продају није било купаца.

У Суботици кућа са окућницом и виноградом, без навођења других података, продаје се први пут за 18.800 евра. Јавно надметање заказано је за 25. фебруар у канцеларији јавног извршиоца у Суботици

Две куће са помоћним објектом на истој адреси продају се у Старој Пазови за 22.124 евра. На портал “Добош” нису наведене друге информације о некретнинама, осим да је јавна продаја заказана за 2. март

У Врбасу породична кућа од 90квадрата и помоћни објекти на површини већој од 650 квадратна метра први пут се продаје за 30.970 евра. Процењено је да на тржишту ова некрентина вреди  око  5,2 милиона динара.


У Панчеву и Врбасу пословни простор

На подручју Покрајине, банке продају два велика пословна простора. У Врбас објекат, који чине чак 17 помоћних објекта, тржишне вредности од око 192 милиона евра, на првој јавној продаји имаће почетну цену од око 135 милиона динара.

У Панчеву се купцима нуде два пословна објекта од 27 квадрата, чија је тржишна вредност око 3,1 милион динара,и други објекат од 21 квадрата по тржишној вредости од 2, 4 милиона динара.. У огласу није наведена почетна цена, већ се купци упућују на повериоца. Прво електронско надметање заказано је за 26. фебруар.


Кућа у Бачкој Тополи, коју чини сутерен од близу 60 квадрата, где је, између осталог, и гаража, и приземље са осам просторија површине скоро 75 квадратних метара продаје се за 18.000 евра.

Викендица у Раковцу у КО Беочин кошта упола цене од тржишне, око 6.500 евра. Викенд кућа је површине 33 квадратна метра и изграђена је без грађевинске дозволе, а посед се простире на преко 1.600 квадратних метара. Продаја је заказана за 19. фебруар.

У Новом Бечеју, за непуних 2.100 евра, продаје се пољопривредно земљиште четврте класе површине 24,3 ара. Јавна продаја је заказана за данас. У Хоргошу, општина Кањижа, за 3.000 евра продају се два парцеле, виноград 21,8 ари и њива пете класе величине 66,2 ара.

З. Делић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести