БАТ почиње производњу цигарета Данхил у Врању

ВРАЊЕ: Компанија British American Tobacco (BAT) одлучила је да у фабрици у Врању почне са производњом премиум цигарета Данхил, а како каже директор за Србију и Црну Гору Милорад Крстикески, долазак тог светски препознатљивог производа компаније допринеће у значајној мери јачању позиције саме компаније на тржишту, привреде града, а самим тим целокупне српске привреде.
cigarete
Фото: Freeimages.com, ilustracija

Додао је да је ширењем производних капацитета ова компанија још једном потврдила стабилност, али и стратешку и дугорочну опредељеност ка пословању и даљем улагању у српско тржиште.

То ће, такође, ојачати и нашу тржишну позицију и допринети додатном расту локалне економије и привреде и утицати на целокупну привреду Србије, каже Крстикески.

Наглашава да је циљ да БАТ повећа извоз на тржиста региона и да извоз из фабрике у Врању премаши трећину укупне производње.

"Још једна потврда високих технолошких стандарда које има фабрика у Врању је и то што ће сада укупно пет фабрика у оквиру БАТ система у Европи производити овај формат цигарета из премиум класе, што је уједно и даљи подстицај за наставак развоја и унапређења пословања фабрике", рекао је дирекор компаније БАТ за Србију Црну Гору за Танјуг.

Премијум цигарете Данхил, чија је производња већ почела у Врању задржаће непромењен квалитет и укус уз иновирану паклицу.

Крстикески подсећа да фабрика у Врању ове године обележава 135 година постојања, а да је компанија БАТ од свог доласка у Србију пре 17 година настојала да константно улаже у модернизацију фабрике и да је у том периоду уложила 270 милона евра.

Кроз порезе у буџет Србије БАТ је уплатио више од две милијарде евра чиме се сврстава у ред највећег британског инвеститора и стаје у ред међу највеће стране инвеститоре на југу Србије, додаје он.

"Са свим тим инвестицијама данас можемо рећи да БАТ Врање у склопу логистичког БАТ система представља једну од најзначајнијих фабрика у оперативном делу пословања", наглашава је Крстикески.

Поручује да је стратешка опредељеност БАТ-а да улажу и даље на тржишту Србије и допринесу у истој или већој мери као до сада укупној привреди Србије.

"Наш циљ ће и даље у будућности остати то да наставимо са континуираним улагањем у модернизацију производње и останемо поуздан партнер и ослонац српске привреде. Остајемо чврсто посвећени сарадњи и дијалогу са Владом Србије по свим питањима, а посебно акцизне и пореске политике и као најпоузданији партнер у борби против сиве економије", поручује Крстикески.

Истиче да су представници ове компаније задовољни условима и пословном климом Србији.

БАТ остаје посвећен и корпоративној друштвеној оговорности, што смо показали у протеклом периоду током ванредног стања услед пандемије кроз бројне донације како локалној заједници, тако и здравственом и социјалном систему Србије, истакао је саговорник Танјуга.

Наводи да су људи, односно запослени највеће богатство и да управо њихова посвећеност допринела развоју и доношењу новог бренда.

"У протеклом периоду задржали смо комплетну радну снагу, нисмо користили помоћ државе и наставили смо са инвестицијама", додаје Крстикески.

Директор регионалне Привредне коморе за пчињски и јабланички округ Горан Јовић каже да је уз протеклих 17 година БАТ показао изузетне резултате, те да је осавременио производњу и у значајној мери допринео новим запошљавањима на југу Србије.

Јовић каже и да ће развој и производња нових брендова попут Данхила утицати на повећање обима производње, а самим тим и створити могућности за нова запошљавања и већу спољно трговинску размену.

"Бритиш Американ Тобако је добро прихваћен и код самог становништва и локалне заједнице и кроз корпоративне активности за време ванредног стања настојао је да допринесе да се пандемија ублажи на територији пчињског округа", каже Јовић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести