Бејли: Купите крипто ако сте спремни да изгубите сав новац

ЛОНДОН: Криптовалуте "немају суштинску вредност" и људи који улажу у њих требало би да буду спремни да изгубе сав новац, изјавио је гувернер Банке Енглеске (БоЕ) Ендрју Бејли.
bitkoin, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

„Оне (криптовалуте) немају суштинску вредност. То не значи рећи људима не полажите вредност у њих, јер могу имати екстерну вредност. Поновићу још једном врло отворено - купите их само ако сте спремни да изгубите сав новац", рекао је Бејли на конференцији за штампу у четвртак упитан о растућој вредности виртуелног новца, преноси ЦНБЦ.

Дигиталне валуте попут биткоина, етера и чак доџкоина су ове године у "спринту", што подсећа неке инвеститоре на крипто мехур из 2017. године, када је биткоин "експлодирао" на 20.000 долара да би годину дана касније потонуо на само 3.122 долара, додаје америчка тв станица.

Бејлијеви коментари поклапају се са сличним упозорењем Управе за финансијско понашање Уједињеног Краљевства (ФЦА).

„Улагање у крипто имовину или инвестиције и позајмице повезане са њима, углавном подразумевају преузимање врло високих ризика с новцем инвеститора“, објавио је британски надзорни орган за финансијске услуге у јануару.

Бељи је пре преузимања дужности гувернера БоЕ, био главни извршни директор ФЦА.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести