Бесповратна средства Норвешке за незапослене и предузетнике

НОВИ САД: Незапослени и власници малих и микро предузећа, односно предузетници, могу до 15. августа да конкуришу за бесповратна средства Норвешке за куповину опреме и увођење нових услуга, а по гранту је планирано по 10.000 евра.
Firma „Metal - Iks” ima dvadesetak zaposlenih Foto: S. Šušnjević
Фото: Фирма „Метал - Икс” има двадесетак запослених Фото: С. Шушњевић 

То је део пројекта "Норвешка за вас", којим та држава подржава развој Западног Балкана.

"За бесповратна средства могу аплицирати почетници у пословању, односно незапослени и предузетници. Почетници, који немају регистровано предузеће, конкуришу као приватна лица и у обавези су да, ако прођу на конкурсу, да у одређеном периоду региструју фирму и потом, као правно лице, потписују уговор са нама. За предузетнике најважнији услов је да су основали фирму у периоду од 1. јануара 2014. до 31. децембра 2018. године", објашњава пројектни менаџер Радуле Ристовић.

Конкурс се односи на општине из треће и четврте групе према степену развијености, а прецизан списак општина, као и детаљне информације о условима конкурса, налазе се на адреси норвесказавас.орг.рс

За сваку од две групе, расположиво је по 350.000 евра, односно укупно 700.000 евра.

"Планирано је по 10.000 евра, по гранту, за сваког од корисника, тако да се очекује да буде пријављено негде око 35 пројеката сваког од лотова, односно у свакој од поменуте две групе", каже Ристовић.

Пројекат "Подршка Краљевине Норвешке развоју Западног Балкана, Норвешка за вас - Србија", има за циљ да допринесе равномерном друштвенео-економском развоју у Србији, кроз повећање могућности запошљавања, посебно рањивих и маргинализованих група, подршку социјалној кохезији и унапређењу локалне инфраструктуре.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести