Без проблема у снабдевању енергентима током ванредног стања

БЕОГРАД: Испорука електричне енергије, нафтних деривата и других енергената је беспрекорна и тако ће бити током читавог трајања ванредних мера, изјавио је данас министар рударства и енергетике Александар Антић.
antich_eps_13
Фото: Танјуг (Видео)

Сва јавна предузећа у области рударства и енергетике раде нормално, а запослени у тим предузећима на најодговорнији начин обављају своје радне обавезе. 

Министар је поручио да је поштовање мера државе од животне важности.

"Од животне је важности да се сви грађани строго придржавају свих мера заштите од вируса КОВИД-19, које прописује влада, јер само од тога колико ћемо бити дисциплиновани и одговорни наредних дана и недеља, зависи очување наших живота, а нарочито живота наших старијих суграђана". 

Председник Србије Александар Вучић и Влада Србије доносе одлуке чији је једини циљ заштита живота наших грађана, што у овом моменту мора да буде приоритет свакога од нас.

Такође, то мора да буде наша обавеза према себи и према људима око нас. 

Истиче да Србија максимално брине о сваком свом грађанину, најпре о здрављу, али истовремено и о томе да све виталне службе и снабдевање функционишу беспрекорно. 

Период иза нас, у којем се спроводе мере заштите здравља становништва, већ је довољно показао да нема, нити ће бити несташица било које робе потребне за свакодневни живот, наведено је у саопштењу министарства.

"Стрпљење, солидарност и дисциплина су у овим данима кључни за нашу победу над глобалном епидемијом и у том циљу поштовање свих мера, које у сарадњи са нашим најбољим здравственим стручњацима доносе председник Републике и влада, мора свакоме од нас да буде обавеза и дужност", поручио је Антић. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести