Бјелић: Нови Бечеј перспективна општина за инвестиције

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, присуствовао је данас инвестиционој конференцији у Новом Бечеју где су предствљени привредни потенцијали и могућности за инвестирање у индустријским зонама ове општине.
з
Фото: http://www.vojvodina.gov.rs/

Реч је о презентацији локација за greenfield и brownfield инвестиције, а скупу су поред представника локалних органа управљања, присуствовали представници словачке, аустријске и италијанске привредне коморе, као и представници бројних домаћих и страних компанија.

Општина Нови Бечеј располаже са три индустријске зоне на 300 хектара површине, са објектима погодним за индустријски и спортски туризам, текстилну и прехрамбену индустрију као и спортско - рекреативне, дистрибутивне и културне центре.

„Све три индустријске зоне у Новом Бечеју су веома перспективне, јер могу постати ослонац локалног развоја ове банатске општине и ојачати њену инвестициону динамику, што ће се сасвим сигурно, изразити и кроз отварање нових радних места за грађане Новог Бечеја и околине“, поручио је Бјелић истакавши да Покрајински секретаријат улаже велике напоре да унапреди укупан инвестициони имиџ АП Војводине, тако што ће профил свих 45 локалних јединица учинити препознатљивим дестинацијама за greenfield и brownfield инвестиције.

„Данашња конференција треба да подстакне све актере привредног живота и представнике свих нивоа јавне власти да самостално или у оквиру јавно-приватног дијалога учине општину Нови Бечеј препознатљивом“ закључио је Бјелић.

Председник општине Нови Бечеј Саша Максимовић је нагласио да је та општина годинама уназад пасивно посматрала могућности које су јој биле на располагању. То се променило 2016, када је ново руководство Општине почело активно да ради на креирању пожељног инвестиционог амбијента, како кроз развој инфраструктуре, тако и кроз јачање ефикасности администрације, што Нови Бечеј данас сврстава на четврто место по ефикасности издавања локацијских и грађевинских дозвола. Максимовић се захвалио Покрајинској влади на подршци развоју војвођанских општина и континуираној финансијској подршци за отварање индустријских зона широм Војводине.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести