Брнабић: Нове пореске олакшице за запошљавање младих

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Председница Владе Србије Ана Брнабић отворила је нови погон фабрике Модине у Сремској Митровици.
premijerka Ana Brnabić Foto: Tanjug/video
Фото: премијерка Ана Брнабић Фото: Танјуг/видео

Премијерка је захвалила овој америчкој компанији што је инвестирала у Сремску Митровицу, а посебно због тога што запошљава младе људе, просечне старости 32 године. С тим у вези, најавила је низ пореских олакшица од 1. јануара за запошљавање младих.

"То је тачно оно што Влада Србије има у фокусу, запошљавање младих људи. Надам се да ће бити усвојен Предлог измена и допуна пореских закона, како бисмо подстицали запошљавање младих. То ће значити да ће од 1. јануара све компаније које запошљавају нове људе, пре свега младе, бити ослобођене 70 одсто плаћања дажбина у првој години, у другој 65 одсто, у трећој 60 одсто", најавила је премијерка.

Она је позвала америчке компаније да улажу у истраживачке центре у Србији, јер је Србија лидер у региону у овој области.

Посебно је похвалила локалну самоуправу на привлачењу страних инвестиција, а за америчке компаније нагласила да су важан партнер у подизању економије у Србији.

"Америчке компаније уложиле су преко четири милијарде долара у Србију и запослиле преко 20.000 људи", рекла је Брнабић.

Заменик амбасадора САД у Србији Габријел Ескобар рекао је да је поносан што је та амбасада партнер у привлачењу америчких инвестиција у Србији.

"Верујемо да је амерички бизнис најбољи на свету и да радна снага у Србији одговара нашим стандардима. Задовољство нам је што настављамо сарадњу с представницима власти на свим нивоима у Србији и подржавамо реформе које Србија спроводи", рекао је Ескобар.

Компанија Модине има 12.000 запослених на пет континената. У инвестицију у Сремској Митровици уложено је преко милион евра, биће запослено најпре 45 запослених, а у наредном периоду укупно 270.

"Отварање новог погона од 3.500 квадратних метара у Сремској Митровици представља значајан искорак у нашем пословању. Наш циљ је да нове производне капацитете попунимо људима, обучимо их и да овладају новим производним процесима, те да у будућности постижемо још боље пословне резултате", рекао је директор Модине Србија Дејан Несторовић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести