Брнабић: Тадаши Маеда до краја године у Србији

ДАВОС: Премијерка Србије Ана Брнабић састала се у Давосу, где учествује на Светском економском форуму, с председником Јапанске банке за међународну сарадњу Тадашијем Маедом, с којим је разговарала о отварању инвестиционог фонда те банке у Србији.
brnabic
Фото: srbija.gov.rs

Добар и конкретан састанак с Маедом, настављамо разговоре о присуству Јапанске банке за међународну сарадњу у Србији и он је потврдио да ће посетити Србију до краја године, рекла је јуче Брнабићева новинарима у Давосу.

До његове посете Србији, додала је, српски и јапански тимови разговараће о томе како Јапанска банка за међународну сарадњу може да отвори инвестициони фонд у Србији, а посебно у области иновација и старт уп компанија, као и о томе како тај фонд може да сарађује с домаћим Фондом за науку.

Дакле, то су били конкретни разговори, око конкретних иницијатива, које ће се, надам се, потврдити приликом његове посете Србији, рекла је премијерка.

Подсетила је и да су 27. новембра 2019. министарства финансија две земље потписала Споразум о избегавању двоструког опорезивања између Србије и Јапана, што, како је оценила, "отвара још шира врата" за бољу економску сарадњу и више јапанских инвестиција у Србији.

То је и до сада било јако успешно, јер ми у Србији имамо јапанске компаније - Јазаки, Јапан Тобако... Маеда је потврдио да је након нашег састанка у Токију комуницирао са свим овим компанијама да и Јапанска банка пружи подршку овим инвестицијама у Србији, рекла је Брнабићева.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести