Брнабић: Турски Мел текстил долази у Ковин, 300 радних места

КОВИН: Премијерка Ана Брнабић најавила је да ће у Ковин доћи турски инвеститор "Мел текстил", који производи навлаке за аутомобилска седишта, а који ће отворити 300 нових радних места.
brnabic
Фото: Tanjug/Vlada Srbije (Slobodan Miljević)

Завршени су преговори и доћи ће турски инвеститор ''Мел текстил'' који ће већ у првој години отворити 100 нових радних места, а после и свих 300, рекла је Брнабић у Делиблату, где је отворила обновљену деоницу пута од Ковина ка том месту.

Реконструисани пут, на коме је пресвучен асфалт, дуг је више од девет километара и омогућава житељима Делиблата и Мраморка, као и посетиоцима Специјалног резервата природе "Делиблатска пешчара" несметани пролаз.

Важни су ауто-путеви и брзе саобраћајнице, али је једнако важно изградити и локалне и регионалне путеве, поручила је

Брнабић и навела да је у Србији изграђено на стотине километара таквих путева.

Она је истакла да је важно да се у Србији тако ради и инвестира да не постоје грађани и општине првог и другог реда.
Брнабић је најавила реконструкцију пута Делиблато - Мраморак.

Пред нама је реконструкција пута Делиблато - Мраморак што ћемо урадити јер не дајемо празна обећања, него радимо и завршавамо, рекла је Брнабић.

Она је подсетила да и председник Србије често подсећа да треба више урадити за Банат.

Премијерка је рекла да ће и у стратешком инвестиционом плану "Србија 2025", који ће бити представљен до краја године, значајна средства бити издвојена за локалне и регионалне путеве, јер је влади стало до сваког грађанина.

Председница општине Ковин Сања Петровић рекла је да је локална самоуправа у протеклих година уложила 10 милиона динара у путеве и истакла добру сарадњу и разумевање републичких власти.

Како је оценила, премијерка и председник дају свој максимални допринос да Србија буде уређена држава.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести