Брнабић: Уговор са Ораклом круна успеха српске дигитализације

КРАГУЈЕВАЦ: У државном Дата центру у Крагујевцу данас је у присуству председнице Владе Србије Ане Брнабић, потписан комерцијални уговор са водећим ИТ гигантом у свету, корпорацијом Оракл.
ana brnabic, Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Фото: Влада Србије/Слободан Миљевић

Уговор су потписали Кенет Јохансен, регионални директор корпорације Оракл за северну и источну Европу и Данило Савић, директор Дата клауд технолоџи у Крагујевцу.

Поред Брнабићеве, потписивању су присуствовали заменик шефа мисије Амбасаде САД Џон Гинкла, директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаила Јовановића и градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

Како је истакнуто, потписивањем овог уговора Србија се позиционира као лидер у ИТ сектору у југоисточној Европи.

Премијерка је након потписивања уговора истакла да партнерство са компанијом Оракл представља велику ствар за грађење имиџа Србије као државе.

Нагласила је да је ово круна успеха српске дигитализације и показатељ шта све Србија може да уради и додала да Влада Србије и те како верује у домаћу памет.

Премијерка је подсетила да Оракл у Европи послује само у Лондону, Франкфурту и Милану, а од данас и у Крагујевцу.

„Ми смо у прва два месеца ове године забележили историјски рекордан извоз услуга из нашег информационог и комуникационог сектора. Само у јануару и фебруару ове године укупан извоз је био 347 милиона евра, што је за чак 42,7 одсто више у односу на исти период прошле године", навела је премијерка и додала:

"То говори о томе колико брзо напредујемо и колики потенцијал имамо за раст. Ово што смо данас потписали са Ораклом и само њихово присуство овде у Дата центру у Крагујевцу али и пружање услуга из Србије ће нама додатно олакшати да доводимо још нових компанија у Србију. Такође, и да обезбедимо да наше старт уп и иновационе компаније још брже расту".

 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести