Чадеж: Довољно залиха и сировина за производњу

БЕОГРАД: Залиха јестивог уља, брашна, шећера и воде има довољно и нема разлога да грађани купују и складиште велике колицицне основних животних намирница, изјавио је данас председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, после састанка са највећим произвођачима.
  Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež  Foto:Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

Чадеж је новинарима, после састанка коме је присуствовао и министар финансија Синиша Мали, рекао да је претходних дана порасла потражња и поручио да су надлежни у редовној комуникацији са произвођачима и да су сви они данас потврдили да нема разлога да се роба складишти у кућама.

"Свега тога има довољно и биће довољно. Сировина има, и што је најважније, ниједан процес није угрожен кад је у питању производња, то је основна порука", рекао је Чадеж.

Навео је да је на састанку сагледано како произвођачи размишљају у случају различитих сценарија и какве интерне политике унутар компанија воде када су у питању могуће заразе корона вирусом.

Подсетио је да је ПКС отворила инфо сервис за привреду у вези са корона вирусом, који је отворен 24 сата, седам дана у недељи и да су већ примили велики број позива.

Владимир Миловић из компаније "Дијамант" рекао је новинарима да та компанија води рачуна о свему, пре свега, о запосленима и поручио да сунцокрета и соје има до септембра, да производња ради пуним капацитетом и задовољава све потребе потрошача.

"Испоручујемо робу и суботом и недељом и радимо у три смене, последња три дана је повећана потражња, али успевамо да задовољимо све потребе", рекао је Миловић.

Навео је да је у последња три дана потражња повећана за 50 одсто, а да је јуче 100 одсто било више него у претходним данима и ситуацијама.

"Нема места паници, робе има довољно, не само у нашој компанији него код конкуренције, како смо данас чули на састанку", рекао је он.

Милош Стојисављевиц из "Књаз Милоша" у име свих произвођача минералних вода каже да је повећана потражња последњих неколико дана, али не толико колико за стратешким артиклима, попут брашна и уља.

Ми смо спремни да испоручимо колико траже, рекао је он и поручио да грађани не треба прекомерно да купују и да ће робе бити довољно.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести