Чадеж: Формиран међуресорни тим за помоћ привреди

БЕОГРАД: Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж објавио је на свом Твитер и Линкедин налогу да је формиран међуресорни тим доносилаца одлука за имплементацију мера помоћи привреди, у чијем раду ће учествовати представници тима председника Александра Вучића и кабинета премијерке Ане Брнабић.
marko cadez
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

У раду тог тела ће такође учествовати представници Министарства финансија и других ресорних министарства, као и Привредне коморе Србије која представља пословну заједницу.

“На нама је да помогнемо да се што пре донесу сва неопходна акта за имплементацију и да будемо вама на услузи да их што пре примените“, поручио је Чадеж привредницима и ставио им се и лично на располагање за сву подршку у разрешавању дилема које имају везано за мере и отклањање проблема са којима се на терену свакодневно суочавају, саопштено је из ПКС.

Председник ПКС је замолио привреднике да, као и претходних дана током којих је стигло доста добрих питања и сугестија, наставе да шаљу своје упите, али и предлоге и виђења, како у директној комуникацији са матичним удружењима при ПКС, тако и посредством Бизнис инфо сервиса, друштвених мрежа и других канала комуникације које је Комора отворила како би привреди обезбедила што бољи и благовремени приступ информацијама битним за пословање током ванредног стања услед коронавируса.

Контакти за питања, сугестије, предлоге привредника 24 сата, седам дана у недељи, су мејл covid19@pks.rs и телефон 0800 808 809.

ПКС ће и даље из сата у сат своје чланице обавештавати посредством портала њњњ.пкс.рс (страница Covid19), друштвених мрежа и медија.

Истовремено, Чадеж је позвао све компаније које имају онлајн сервисе и решења која би помогла предузећима из различитих сектора - од пољопривреде, преко индустрије до услуга, како би наставила рад или лакше пословала у овим околностима, да се јаве комори.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести