Цео новосадски „Хлеб” 416 милиона динара

НОВИ САД: Одлуком Привредног суда у Новом Саду, 30. октобра прошле године проглашено је банкротство
hleb
Фото: Dnevnik.rs

Акционарског друштва за производњу хлеба и пецива, трговину и угоститељство „Хлеб” Нови Сад. Уз сагласност одбора поверилаца од 23. маја ове године, стечајни управник АД „Хлеб” објавио је оглас о продаји имовине тог некада познатог новосадског предузећа. Јавно надметање за продају целокупне имовине АД „Хлеб” одржаће се 12. јула ове године у просторијама предузећа, а почетна цена је 416.097.773 динара.

Имовину „Хлеба” чине непокретности у Новом Саду, Петроварадину, Сремској Каменици и Футогу. На продају је више објеката изграђених у Новом Саду у Улици Бајчи Жилинског, међу којима је пословни комплекс фабрике хлеба и пецива с магацинима и силосима. У Новом Саду, у Улици Гаврила Принципа, продаје се такође више објеката старијег датума изградње. У Улици Данила Киша у Новом Саду продаје се руинирани објекат, а реч је о локацији за изградњу стамбене зграде. На продају у Новом Саду су и три дворишне стамбене јединице од 161 квадратни метар у Јеврејској улици.

12. јула  биће одржана продаја имовине

У Петроварадину се продаје пословни простор – самопослуга од 85 квадратних метара.  На две локације у Футогу такође се продаје имовина тог предузећа: у Улици цара Лазара пословни простор – самопослуга од 256 квадратних метара, уз магацински простор од 20 квадрата, а у Улици Раде Кондића два стана од 39 и 37 квадратних метара у стамбеној згради, као и пословни простор за који није утврђена делатност, површине 304 квадрата.


У понуди и једнособан стан и три гарсоњере

Осим пословних објеката у Новом Саду, продаје се и неколико станова у власништву тог предузећа. Тако су у понуди једностобан стан од 31 квадрат у Улици Стевана Чаленића и три гарсоњере од по 14 квадратних метара на Футошком путу, уз напомену да је реч о друштвеној својини, а стамбена зграда је намењена за колективно становање.


У зони Националног парка „Фрушка гора” у Сремској Каменици на продају је руинирани објекат површине 123 квадратна метра, два неукњижена помоћна објекта и монтажна метална трафостаница. На Тргу Змај Јове у Сремској Каменици продају се продавница од 181 квадратни метар и помоћне зграде од 15 и 45 квадрата.

Од покретне имовине АД „Хлеб” продаје се линија за производњу хлеба, професионална пекарска опрема за производњу, силосна опрема, канцеларијски намештај и моторна возила. На продају су и залихе резервних делова и алата, горива и амбалаже, као и потраживања и права које је то предузеће имало на крају прошле године.    

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести