„Дан добављача“ посвећен пратећој аутомобилској индустрији

Отварајући манифестацију у Конгресном центру "Мастер" Новосадског сајма, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић истакао је да је у савременом пословању улога добављача незаобилазан фактор у функционисању привреде.
s
Фото: покрајинска влада

Отворен је традиционални скуп „Дан добављача – метал, пластика, гума 2019“, који је ове године посвећен пратећој аутомобилској индустрији, са нагласком на сектору обраде метала, пластике и гуме.

„Уверен сам да манифестација ′Дан добављача′ представља погодан механизам за промоцију привредних могућности којима располаже АП Војводина и прилику за размену искустава ради постизања максималног ефеката у јачању свих актера који доприносе развоју наше привреде“, поручио је Огњен Бјелић.

Он је подсетио на то да је Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу у последње три године привредним субјектима доделио милијарду и сто милиона динара из посебног буџетског фонда за набавку производне опреме и нова радна места. Како је секретар рекао, 120 корисника ових средстава је уз субвенције знатно подигло продуктивност и проширило производњу, а запосленост је порасла за чак две хиљаде нових радних места.
Такође, како је Бјелић истакао, велики део средстава усмерен је и у јачање институционалних капацитета јединица локалне самоуправе и стварање услова за учешће наших општина на великим сајамским манифестацијма где се успешно промовишу бројни потенцијали Војводине.

Директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ изразио је наду да ће скуп, као и протеклих година, повезати домаће и стране компаније.

Овогодишњи „Дан добављача“ окупио је 190 учесника из 85 компанија у Србији, Мађарској, Аустрији, Словачкој, Северној Македонији, Словенији и Румунији.
Своје учешће потврдиле су и компаније Новарес, Грундфос, ЕБМ Папст, Дана, Јанфенг, Термовент СЦ, Индустрија механизације и трактора, Алинг Конел, Термометал, Гома лајн, Нот аутофлекс и др.
Догађај организује Развојна агенција Војводине, а генерални спонзор је компанија Елмед.

 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести