Данас одлука владе о нових 100 евра за младе

БЕОГРАД: Министар финасија Синиша Мали изјавио је да ће данас на седници Владе Србије бити усвојен предлог Закона о додатних 100 евра помоћи младима од 16 до 29 година.
sinisa mali
Фото: Youtube Printscreen

"Као што је председник и обећао, од 16. до 31. маја отворићемо поново процес пријава, при чему сви који су се већ пријавили, њих 1.059.411 нема потребе да се поново пријављују, њима ће аутоматски бити уплаћен новац. Али ћемо омогућити онима који до тада буду напунили 16 година да се пријаве и добију ову помоћ. Исплата ће бити 1, 2, и 3. јуна", рекао је Мали гостујући на РТС-у

Он је оценио да ће споразум о слободној трговини са Кином бити одлична развојна шанса за нашу привреду.

"Србија је научила да побеђује у економији, наша предузећа су показала да су довољно конкурентна да могу да извозе у целом свету. Ми имамо споразуме о слободној трговини са ЕУ, са ЦЕФТ-ом, ЕФТ-ом, Турском, Евроазијском унијом, ми већ сада покривамо тржиште од 1,3 милијарде људи", рекао је Мали.

Оценио је да протекционизам никоме ништа добро није донео и додао како Влада хоће да гради још конкурентнију привреду која може да се носи са најбољима.

"Ми нашој привреди хоћемо да отворимо тржиште од 1,3 милијарде људи, што за нас значи нова радна места, нове фабрике, нове изазове, али и потребу улагања у нове технологије, нове организације, јер кроз такмичење са најбољима ви себе градите да будете још бољи", нагласио је министар финасија.

Додао је да нас очекују тешки преговори о том споразуму који ће, по његовим речима, значити повећање српског извоза у Кину.

"Наш се извоз за последњих 10 година повећао за 152 пута, са 7,3 милиона долара 2012. на скоро милијарду долара прошле године", навео је Мали.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести