Данас по 3.000 за вакцинисане пензионере, до краја недеље свима

БЕОГРАД: Подршка од по 3.000 динара данас ће бити исплаћена на рачуне нешто више од милион вакцинисаних пензионера, сутра ће тај новац добити пола милиона пријављених грађана, а до краја недеље биће исплаћени сви који су се пријавили, изјавио је Танјугу министар финансија Синиша Мали.
novac
Фото: pixabay.com, ilustracija

Министар је подсетио да је у поноћ завршена пријава за 3.000 динара, као вид подршке и захвалности за све оне који су се до 31. маја вакцинисали макар једном дозом вакцине.

"Укупно се пријавило 1.395.000 грађана, уколико на то додамо и све пензионере који нису имали обавезу да се пријављују већ ће аутоматски добити новац, то је укупно 2.401.000 грађана", рекао је Мали.

Каже да је право на 3.000 динара имало 2,5 милиона грађана који су се вакцинисали до 31. маја, те је истакао да су се готово сви који су се вакцинисали и пријавили за овај вид подршке.

Захвалио је свим грађанима који су се до сада вакцинисали и пружили подршку држави да се у Србији стекне колективни имунитет и отвори привреда.

Мали истиче да ово није крај помоћи државе, те да ће до краја месеца, у склопу трећег пакета помоћи, бити исплаћена трећа рата за ауто превознике.

"У јулу и августу следи по један пуни минималац за све самосталне уметнике, угоститеље, раднике у области туризма, туристичке водиче, рент а кар агенције, односно за све оне који су били мало више погођени пандемијом", рекао је Мали.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести