Потписан уговор о приватизацији Луке Нови Сад

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, присуствовали су потписивању уговора о приватизацији Луке „Нови Сад“, у Влади Србије.
l
Фото: novisad.rs

Уговор су потписали државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић и Радо Антоловић, извршни директор предузећа “П&О портс“ из Уједињених Арапских Емирата, које послује у саставу компаније “ДП ворлд“, трећег највећег лучког оператера на свету.

Нови Сад је задовољан што му долази један од највећих инвеститора у овој привредној грани. Радује нас што ће инвестиција бити већа од оног чиме су уговором обавезани, а посебно нас радује то што ће се и те како водити рачуна о запосленима у Луци „Нови Сад“. Грађани ће кроз ову приватизацију моћи да осете бенефит и на тај начин што ће део купопродајне цене коју је наша Влада постигла, припасти Покрајинској влади, а што ће се позитивно одразити и на инвестирање у Град Нови Сад, нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Фото: novisad.rs

Лука „Нови Сад“ била је једина преостала лука у државном власништву, а продата је за 7,99 милиона евра колико је и износила почетна цена на тендеру. План је да у наредне три године инвестиције у ову луку буду више од 15 милиона евра. Иначе, "ДП ворлд" изводи радове у 41 земљи на шест континената, има преко 35000 запослених, с годишњим приходом већим од четири милијарде долара. Реч је о трећем лучком оператеру на свету, а први пут ће доласком у Србију заправо изаћи на реку Дунав.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести