Делегација Покрајинске владе посетила сајам „Fruit Logisticа 2020“ у Берлину

Делегација Покрајинске владе предвођена покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњеном Бјелићем, борави у дводневној посети Берлину, где је у току међународни сајам произвођача воћа и поврћа „Fruit Logisticа 2020“.
IMGverlin3
Фото: Покрајинска влада

Реч је о једној од водећих манифестација међу произвођачима свежег воћа и поврћа, која се сваке године одржава у Берлину. Овогодишњи „Fruit logistik“ окупио је преко три хиљаде излагача из готово сто земаља и регија, међу којима је и АП Војводина.

На берлинском сајму учешће су узели приватна породична фарма трешања „Sweet Charry Lady“, плантажа лешника „Вранић“, задруга произвођача поврћа и ратарских култура „Агроном“, произвођач и извозник нектарина „Sirmium Fruit“, земљорадничка задруга „Крстурска паприка“, компанија „Царска башта“, која окупља локалне произвођаче поврћа, породични произвођачи јабука „Vlabons Group“, као и задруга произвођача јабука COPA.

Обилазећи заједнички штанд представника Војводине, секретар Бјелић је изразио задовољство што компаније са територије наше покрајине, уз успешну сарадњу са Развојном агенцијом Војводине, редовно учествују на светским сајамским манифестацијама и што им је понуда из године у годину све квалитетнија.

Фото: Покрајинска влада

Он је подсетио на то да су у питању најфреквентнији сајмови, где је неопходно пружити максимум, и изразио наду да ће квалитетном презентацијом потенцијала Војводина остварити значајне контакте са водећим светским фирмама у области производње воћа и поврћа и тако привући квалитетне инвестиције.

Ова велика манифестација, поред бројних произвођача, окупља увознике, извознике, трговце на велико и мало, стручњаке за паковање и руковање плодовима, за транспорт и логистику и све оне који чине део велике слике овог сектора.

У делегацији Покрајинске владе на берлинском сајму су и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић, директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ и шеф Сектора за промоцију у Развојној агенцији Војводине Оливера Ковачевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести