Делез уложио 320 милиона евра

БЕОГРАД: Компанија Делез Србија од уласка на тржиште Србије у августу 2011. до 2020. инвестирала је више од 320 милиона евра, што чини око 21 одсто инвестиција у сектору трговине на мало у Србији у том периоду, показала је студија о макроекономском и социјалном утицају пословања компаније Делез Србија на привреду земље, саопштено је данас из те компаније.
s
Фото: Youtube Printscreen

Континуираним растом бруто домаће вредности (БДВ) која представља стандардну меру доприноса компаније националној економији, компанија је остварила и снажан позитиван допринос расту привреде, истиче се у саопштењу.

Бруто додата вредност Делез Србије чини 7,6 одсто укупне БДВ сектора трговине на мало, што је око 0,4 БДВ целе привреде Србије. Само у 2020. години, години пандемије, компанија је запослила 442 нових колега, тако да Делез Србија сада запошљава више од 13 хиљада људи, док је код коопераната запослено још 16 хиљада људи. Студију су реализовали професори са Економског факултета у Београду Саша Ранђеловић и Драган Лончар, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести