Дело: Костић постао већински власник Аеродрома Порторож

ЉУБЉАНА: Бизнисмен Миодраг Костић, власник српске компаније МК Група, постао је већински власник Аеродрома Порторож, пише љубљански дневни лист “Дело”.
miodrag kostic, MK grupa Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Према писању листа, Лука Копар је крајем 2018. године продала “Хотелу Палас Порторож”, који је у власништву Миодрага Костића, додатних 15 одсто удела у Аеродрому Порторож, тако да српски бизнисмен сада има нешто више од 53 одсто власничког удела у Аеродрому.

Остали акционари Аеродрома Порторож су Општина Пиран с 36,2 одсто учешћа и Предузеће за путеве Копар (ЦПК) с 10,25 процената удела.

”Дело” додаје да Лука Копар није открила купопродајну цену, али да је, према незваничним подацима, реч о релативно ниском износу.

Први човек српске МК Групе, Костић, последњих година је снажно присутан на словеначкој обали, наводи се у тексту, уз подсећање да је купио хотеле Кемпински, затим удео у порторошкој ваздушној луци, те да је наводно заинтересован и за куповину Марине Порторож. 

Лист такође тврди да је Костић у протеклој години успешно спречио покушаје словеначког предузећа “Сава” да преузме акције “Горењске банке” у хотелима Бернардин.

Костић је, иначе, већински власник "Горењске банке" из Крања са уделом од скоро 76 процената. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести