Десет српских фирми на сајму прехране у Дубаију

БЕОГРАД: На Међународном сајму прехрамбених производа „Gulfood“ у Дубаију наступиће десет домаћих компанија од 18. до 22. фебруара, што ће им омогућити прилику да представе своје производе и организују пласман на нова тржишта.
dubai
Фото: pixabay.com

Осим излагача, сајам у Дубаију посетиће и шест домаћих компанија као што су Frueko, Sensa, ML Fruit Farm, Златиборац, Житопрерада и Фриком, које ће се састати са представницима највећих трговинских ланаца у УАЕ, саопштила је данас Привредна комора Србије (ПКС) која заједно са Развојном агенцијом Србије (РАС) организује наступ српских компанија.

У оквиру националног штанда Србије, у једној од главних хала Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls, представиће се: Yumis из Ниша, Jaffa из Црвенке, Bahus из Параћина, Агранела из Ваљева, Агропартнер из Лучана, ITN Grupa из Београда, Master Fruits из Београда, Jugprom из Лесковца, ПИК Бечеј из Бечеја, Basket Zdravija Hrana Made By Hand из Голубинаца.

Учешће српских компанија на једној од најугледнијих и најзначајнијих међународних изложби прехрамбених производа у УАЕ и у том региону, омогућава излагачима да унапреде постојеће и остваре нове пословне контакте, и директно доприноси квалитетнијем позиционирању српских брендова и укупном извозу.

У оквиру сајма „Gulfood“ организују се сусрети произвођача/извозника и дистрибутера и представника водећих малопродајних ланаца, а годишње га посети преко 95.000 посетилаца из око 100 земаља који имају прилику да се упознају са производним програмом више од 5.000 излагача у осам сектора.

За посетиоце је предвиђен програм који укључује и посете Привредној комори Дубаи, затим једном од највећих малопродајних ланаца у УАЕ (Sharjah Coop), једном од највећих дистрибутера хране и пића у УАЕ (Fresh Expreš), као и разговоре са компанијама/дистрибутерима: Farzana Trading, LuLu, Choithrams, Farm Fresh…

Укупна спољнотрговинска робна размена Србије и УАЕ износила је 106,5 милиона долара у 2017. години. Србија је у УАЕ извезла робу у вредности од 91 милион долара, а увезла робу вредну 15,6 милиона долара, према подацима Републичког завода за статистику.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести