Милетић: Доласком ДФЦ-а, Београд постаје финансијски центар региона

БЕОГРАД: Доласком Америчке развојне агенције -ДФЦ Београд ће постати финансијски центар региона, јер ће се у престоници Србије одлучивати о великим инвестицијама, каже потпредседник Америчке привредне коморе Иван Милетић.
beograd pixabay
Фото: pixabay.com

Он је рекао да је то сјајна вест за Србију јер ДФЦ улаже у велике инфраструктурне пројекте, здравствени сектор, али и пројекте од друштвеног значаја као што су женско предузетништво.

"Најављен је долазак делегације већ 21. септембра у Београд, што значи да они брзо желе да почну са послом. Претпостављам да ће та делегација већ на почетку кренути са разговором о томе какви би ово пројекти могли да буду", рекао је Милетић за ТВ Пинк.

Наводи да ДФЦ традиционално улаже у велике инфраструктурне пројекте, да је у Вашингтону већ било говора о железничком саобраћају, о великим пројектима који се тичу изградње пруга, што би повећало извозне капацитете Србије и региона.

"Они улажу и у здравствени сектор, али и пројекте од друштвеног значаја као што женско предузетништво. То је нешто што чланице Америчке привредне коморе годинама подржавају у Србији. Жене предузетнице и малих бизниса, то су бизниси који су окосница наше економије", навео је он.

Како каже ДФЦ ће канцеларију једино имати у Београду, јер је Београд постао центар региона, што се тиче пословања.

"Ово сада Београд ставља на мапу и као финансијски центар, овде ће се правити озбиљне одлуке о великим инвестицијама. ДФЦ долази са својим пројектима. Они имају четири различите врсте подршке привреди: кроз директне зајмове, кроз еqуитy инвестинг, али и кроз осигурања од политичких ризика, кроз студије изводљуивости. То су ствари од великог значаја", закључио је Милетић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести