Драгомир Карић: Светско тржиште ишчекује српско воће и поврће

БЕОГРАД: Почасни представник Белоруске трговинско-индустријске коморе у Србији и почасни конзул Белорусије Драгомир Карић рекао је данас да је важно да су границе многих земаља отворене за робу из Србије и оценио да светско тржиште ишчекује српско воће и поврће.
d
Фото: Youtube Printscreen

Карић је на видео-конференцији коју је организовао председник Белоруске трговинско-индустријске коморе (БелТИК) Владимир Јевгењевич Улахович рекао да у Србији почиње берба воћа и поврћа и да смо спремни да робу пошаљемо на инострана тржишта, односно тржишта земаља чији су представницИ учествовали на данашној конференцији.

Онлајн састанку присуствовали су и председници БелТИК из Мексика, Бугарске, Мађарске, Сингапура, Шпаније, Монголије, Русије, Чешке, Украјине, Румуније, Естоније и Летоније.

Они су разматрали економску ситуацију током пандемије корона вируса и могућности наставка успешне пословне сарадње, наводи се у саопштењу.

Карић је истакао да је и овакав начин разговора користан.

"Ово је још један доказ да не морамо да будемо физички у истој просторији присутни да бисмо квалитетно радили. Најважније је да су границе свих земаља из којих су се јављали данашњи учесници отворене за сву робу из Србије", рекао је Карић.

У свом говору је потенцирао на томе да у Србији почиње берба воћа и поврћа и да смо спремни да робу пошаљемо на тржиште тих држава.

Истакао је да су остали саговорници то са задовољством прихватили и поздравили.

Карић подсећа да је данас први пут од почетка пандемије корона вируса полетео авион из Минска за Београд и да се живот наставља и све почиње да функционише.

Он је нагласио да су захваљујући председницима Александру Вучићу и Александру Лукашенку, владама двеју држава, и стручном медицинском особљу, и у Србији и у Белорусији уведене правовремене и адекватне мере у борби против корона вируса, што сада омогућава да се привреда и размена робе покрену у пуном капацитету.

Председник БелТИК Владимир Јевгењевич Улахович рекао је да је направљена стратегија Коморе до 2023. године.

"Спремни смо да вас подржимо, треба да радимо заједно. Позвамо вас да увек будемо у контакту, преко скајпа, мејла, путем видео конференција, отворени смо за сарадњу и важно је да не изгубимо овај одличан контакт за добробит нашег бизниса", подвукао је Улахович.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести