Дванаест нових линија из Ниша - полеће и Ер Србија

НИШ: С Аеродрома "Константин Велики" у Нишу од средине јула креће 12 нових линија ка европским земљама, а после дужег времена са овог аеродрома летеће домаћа авио-компанија Ер Србија.
Niški aerodrom "Konstantin Veliki" Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Карте могу да се купе од пре месец дана.

За путовање до 19 европских градова, за првих пет месеци ове године услуге нишког аеродрома искористило је нешто више од 135.000 путника, преноси РТС. 

На аеродрому је, кажу, све спремно за повећан обим посла а линије су изабране на основу потреба дијаспоре и интересовања туриста, али и на основу потреба потенцијалних инвеститора и пословних партнера. Зато највише полазака има за Немачку.

Анализирали смо присуство страних компанија у региону југоисточне Србије, њихова седишта, и фабрике у осталим државама у Европи и покушали да обезбедимо до тих дестинација такође везе, јер сматрамо да ћемо на бази позитивних искустава компанија које су већ присутне у региону, моћи ефикасније да радимо на привлачењу нових инвеститора, каже Милан Ранђеловић из Кацеларије за локални економски развој Ниша.

Пи-ар аеродрома Ниш Иванка Станисављевић каже да је читав тим са великим усхићењем спреман за дочек првог авиона компаније "Ер Србија" који ће слетети 15. јула.

Уз то, и позивају се туристичке агенције да искористе близину аеродрома и огранизују чартер летове бар током летње сезоне, јер тренутно нема летова ни до једне од медитеранских земаља.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести