Е-инспектор почиње да ради

Систем е-инспектор  почиње да користи 36 инспекција, каже директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Михаило Јовановић.
laptop, pixabay.com
Фото: pixabay.com

„Канцеларија за информационе технологије и електронску управу је претходних годину и по дана радила на имплементацији овог веома сложеног информационог система електронске управе,” каже.Тако ће 1.500 наших инспектора на терен изаћи користећи лаптоп рачунар, мобилни интернет и квалификовани електронски сертификат”, додао је.

План је да до краја године и преосталих седам инспекција буду укључене у информациони систем е-инспектор.Председник Мреже инспектора Србије Драгоман Пауновић је рекао да су постигнути велики резултати, пре свега на побољшању статуса инспектора.

„То побољшање смо прошле године постигли за локалне инспекторе, а мерама које је сада влада усвојила републичке инспекоре преводимо у звање самосталних саветника и самим тим подижемо и њихову плату”, рекао је Пауновић.

Влада је усвојила и закључак којим ће се повећати број инспектора с обзиром на то да тренутно у Србији има нешто више од 4.000 инспектора што је четири пута мање од стандарда који важи у Европској унији.

        Е. Д.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести