Електрични каблови производиће се у Кикинди

Једна од највећих инвестиција Мађарске у Србији, ДОО „Tisza automotive” у Сенти, која послује у оквиру групе „Tisza cipő ”, планира да током овог месеца започне производњу електричних каблова за ауто- индустрију и у Кикинди.
Kikinda panorama/Dnevnik
Фото: Кикинда Фото: Дневник.рс

Та мађарска компанија у Сенти запошљава око 2.000 радника, од којих је 700 с подручја Кикинде, производне погоне отворила је и у Бечеју, а сада ће и у Кикинди. Послодавац радницима, између осталог, обезбеђује бесплатан аутобуски превоз који покрива сва насељена места Севернобанатског округа.

Одмах након отварања погона у Сенти 2015. године, компанија је успоставила сарадњу с филијалом Националне службе за запошљавање у Кикинди, везано за селекцију кандидата и посредовање у запошљавању, као и учешће у програмима и мерама активне политике запошљавање које спроводи НСЗ. У оквиру тих мера је и програм обуке на захтев послодавца, који подразумева учешће у финансирању програма обуке ради стицања знања и вештина потребних за обављање послова на конкурентом радном месту.

Филијала НСЗ-а Кикинда већ је омогућила тој мађарској компанији обуку лица за обављање послова оператера на специјализованој линији за склапање кабловских снопова – уни харнес, а у току је и обука шест незапослених кроз пројекат ИПА 2013. за савладавање тромесечног програма за потребе тог послодавца.

Отварањем новог производног погона у Кикинди велики број незапослених из тог града добиће прилику да дође до радног места. Да би се ближе информисали о потребним профилима радника, треба да се обрате свом саветнику за запошљавање у кикиндској филијали НСЗ-а. Послодавац ће тражити, а НСЗ организовати, обуку за оператера у производњи у ауто-индустрији, тако да ће незапосленима бити пружена шанса да овладају потребним знањима и вештинама и заснују радни однос.

Љ. М.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести