Емирејтс разматра отпуштање чак 30.000 запослених

ДУБАИ: Један од дивова светског авио саобраћаја, Емирејтс, разматра отпуштање чак 30.000 људи.
e
Фото: pixabay.com

Највећи светски превозник на дугим летовима могао би да смањи укупан број запослених, који је у марту износио 105.000, за чак 30 одсто, јер смањује трошкове и поново усклађује свој посао како би се носио са падом путовања који ће трајати годинама, оценили су људи упознати с тим проблемом, наводи Блумберг.

Групација у државном власништву прикупила је 1,2 милијарде долара новог финансирања у првом тромесечју и сада је присиљена да тражи финансијску помоћ од Дубаија, преноси сеебиз.

Емирејтс размишља и о убрзању повлачења из своје флоте масивних двоспратних авиона А380, који могу да приме више од 500 путника.

Како се наводи, Емирејтс, највећи оператор супер-џамбо авиона Ербус СЕ, саопштио је да разматра нивое "трошкова и ресурса" у односу на пројекције, док се припрема за наставак летова након двомесечне паузе.

Међународно удружење авио превоза (ИАТА) саопштила је прошле недеље да се авио саобраћај неће вратити на ниво пре епидемије корона вируса до 2023. године, као и да ће следеће године саобраћај бити нижи за 24 одсто.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести