ЕПС: Посао за 163 високообразована стручњака

НОВИ САД: „Електропривреда Србије” је објавила конкурс за пријем 163 високообразована стручњака различитих струка, који ће бити запослени широм Србије, а в. д. директора Милорад Грчић је рекао да је то у складу с оним што ММФ саветује тој компанији – да што више подигне проценат високообразованих радника.
dalekovodi eps
Фото: Tanjug

Конкурс је отворен за инжењере машинске, електро, рударске, грађевинске, геодетске, геолошке и технолошке струке, информатичаре, правнике, економисте и психологе.

Желимо да подмладимо кадар у ЕПС-у, а истовремено да попунимо места на којима су стручни људи у претходних неколико година отишли у пензију, рекао је Грчић Танјугу.

Како је казао, од 163 инжењера, 90 је рударске и електроструке, што је и највише заступљено у ЕПС-у.

Највећи проблем постоји у производним деловима ЕПС-а, у термоелектранама и хидросектору. Веома је важно да што пре то попунимо да би млади и стручни људи могли што пре да почну да се оспособљавају за та рада места, то јест за конкретне послове у производњи, додао је он.

Навео је да је циљ ЕПС-а да то предузеће прими оно што је најбоље у Србији, с обзиром на то да је ЕПС једна од најважнијих компанија.

Грчић је казао да је препорука ММФ-а да се у ЕПС-у што више подигне проценат високообразованих радника и да се та њихова препорука овог пута потпуно поклапа с потребама ЕПС-а.

Други проблем је, додаје, што је међу оних готово 3.000 људи који више не раде у ЕПС-у велики проценат био са средњом стручном спремом, тако да се сада припрема документација да би се попунио и део тих места.


У Новом Саду једно место

Највише радних места отворено је у општини Лазаревац – укупно 51, а следи Костолац с 38 места.

На конкурсу се тражи и 25 стручњака у Београду, 18 у Обреновцу, по пет у Сурдулици и Неготину, по четири у Новој Вароши и Кладову, три у Пироту, по два у Чачку, Малом Зворнику и Бајиној Башти.

По једна позиција отворена је у Крагујевцу, Краљеву, Нишу и Новом Саду.


Није потребно сва та места да се попуне, а међу тим људима са средњом стручном спремом највећи проблем имамо с недостатком електромонтера, који су на терену срце дистрибутивног система ЕПС-а, срце транспорта електричне енергије, од производње до крајњег корисника. Неколико стотина монтера фали и сада правимо озбиљну анализу и после ње ћемо донети одлуку о томе како ћемо поступити с циљем попуњавања тих места, рекао је Грчић.

Радни однос се на конкурсу за пријем 163 радника заснива на одређено време до две године. Детаљније информације о радним местима и обавезним условима које кандидати треба да испуњавају налазе се на сајту www.eps.rs, у делу каријера/запослење и пракса.

Пријављивање је искључиво преко сајта www.poslovi.infostud.com до 19. септембра 2018. године.

Д. Мл.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести