Ер Србија најављује обнову летова из Ниша и Краљева

БЕОГРАД:  Национална авио-компанија Ер Србија, најавила је данас, после добијања одобрења од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, да поново покреће летове из Ниша и Краљева.
Er Srbija
Фото: Танјуг/видео

Планирано је да Ер Србија летове из Ниша почне да обнавља од 16. јуна, док ће авиони српске националне авио-компаније из Краљева летети почев од 30. јуна.У периоду између 16. и 30. јуна из Ниша ће бити поново покренуте линије до Франкфурта (Хан) и Нирнберга, док ће се после 1. јула летети и до Хановера, Салцбурга и Тивта.

Када је реч о Краљеву, од 30. јуна се планира обнова летова до Беча.Тачан ред летења и недељне фреквенције биће ускоро објављен на аирсербиа.цом .

Генерални директор Ер Србије Данкан Нејсмит каже да су се стекли услови да се поступно обнове летови из Ниша и Краљева и да је то сјајна вест за путнике из јужне и југозападне Србије, који су ту новост жељно ишчекивали.

Навео је да су Ер Србији током протекла два и по месеца, непрекидно постављана питања у вези са тим када ће обновити саобраћај из та два града.

"За све нас у Ер Србији је велико задовољство што могу да потврдим да обнављамо летове од 16. јуна из Ниша и од 30. јуна из Краљева. Врло брзо ће моћи поново да се сретну дуго раздвојени чланови породица и пријатељи, а за њима ће свакако кренути и пословни људи и туристи", рекао је Нејсмит.

Он је додао да ће се на обнови летова до других дестинација до којих се летело из Ниша и Краљева радити током наредног периода, уз пажљиво праћење ситуације и сагледавање свих фактора.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести