Ер Србија повећава број летова до 14. јуна са 16 на 70

БЕОГРАД: Национална авио-компанија Ер Србија саопштила је данас да ће због повећане тражње до 14. јуна повећати број летова на појединим линијама, па ће тако уместо планираних 16 летова до Лондона (Хитроу), Беча, Цириха и Франкфурта обавити чак 70 повратних летова.
avion er srbija
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

Поред наведених градова, Ер Србија ће летети и до Њујорка, Амстердама, Париза, као и до регионалних дестинација, као што су Љубљана, Сарајево, Бањалука, Подгорица и Тиват.

Постоји могућност и увођења додатних летова уколико потражња порасте, о чему ће Ер Србија накнадно обавестити путнике.

Из те компаније наводе да помно прате укидање или продужавање ограничења у путовањима на дестинацијама до којих лети, и у складу са променама прилагођаваће свој ред летења.

Према најновијем стању, када је реч о региону, летови до Подгорице и Тивта биће обновљени 7. јуна, а летови до Скопља 15. јуна.

Генерални директор Ер Србије Данкан Нејсмит каже да се после почетка обнове летова 21. маја саобраћај прогресивно повећава у зависности од потражње.

“Реаговали смо и реаговаћемо брзо и прилагођавамо се свим променама у ходу. Сви се налазимо у изазовном окружењу и оквир у којем послују авио-компаније непрекидно се мења, али сам уверен да ћемо успети и показати због чега је Ер Србија лидер у региону“, рекао је Нејсмит.

Ер Србија, у сарадњи са здравственим органима и регулаторним телима, применила је низ безбедносних и хигијенских мера у циљу постизања безбедности путника и чланова посаде током путовања.

На свим летовима српске националне авио-компаније обавезно је ношење маски за лице током читавог трајања лета, а авиони се редовно дезинфикују.

Ер Србија прилагодила је све процедуре у путничком авио-саобраћају пре, током и након лета новим околностима, које су проузроковане пандемијом корона вируса.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести