Ербас губи милијарду евра у трећем кварталу због короне

ТУЛУЗ: Произвођач авиона Ербас је данас саопштио да су нове рестриктивне мере широм Европе услед пандемије корона вируса учиниле ситуацију веома тешком и да ће компанија изгубити милијарду евра због ковид 19 у трећем кварталу.
e
Фото: pixabay.com

Генерални директор Ербаса Гијом Фори је рекао да је компанија прилагодила своје операције како би се носила са вирусом и не очекује даље турбуленције услед нових рестрикција.

"Мораћемо да научимо да живимо са корона вирусом на дуже стазе. Да, све то нам отежава живот, али овакве мере, које су неопходне, су део онога са чиме морамо да се носимо", рекао је Фори, а пренео АП.

Француска компанија је саопштила да је успела да смањи губитке у другој половини године, након катастрофалног пословања у првих шест месеци, пошто су авио-компаније приземљиле већину авиона.

Предвиђања су да се фреквенција саобраћаја из 2019. године неће вратити најраније до 2023. године.

Фори је рекао да један од водећих произвођача авиона у све не планира нове отказе, мада је око 15.000 људи морало да оде због смањења обима посла.

"Ипак, постоји много неизвесности, тако да морамо да останемо врло опрезни. Заједничким снагама морамо да изгурамо ову ситуацију како бисмо могли да постојимо када се заврши пандемија", додао је он.

Ербас је одложио производњу авиона са мањим капацитетом седишта, јер се авио-компаније не опорављају тако брзо као што се очекивало у претходна три месеца.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести