„Есекс“ отвара погоне у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Јужнокорејска компанија за производњу бакарних жица за трансформаторе, моторе и генераторе „Есекс“ свечано ће отворити производне погоне највероватније 29. новембра, саопштено је из те компаније.
eseks zrenjanin
Фото: Youtube Printscreen

Још није познато ко ће присуствовати церемонији, али се очекује присуство неког од највиших државних функционера Републике Србије.

Нова значајна инвестиција у Индустријској зони „Југоисток“ у Зрењанину реализована је у кратком року, након што су 14. марта ове године председник Србије Александар Вучић, покрајински премијер Игор Мировић, градоначелник Чедомир Јањић и председник компаније „ЛС група“ Кристофер Ку симболично изградили зид и означили почетак изградње фабрике.

У међувремену је завршена изградња производних погона на површини од 15.000 квадратних метара, обављен пријем и обука радника, тако да је све спремно за почетак производње инвестиције вредне више од 30 милиона евра.

Компанија „Есекс“ европска је подружница америчког гиганта из Атланте „Супериор Есекс“, а обе су чланице јужнокорејске „ЛС групе“, која послује на више од 100 локација у 25 држава и упошљава више од 3.000 радника.

Већ на први поглед јасно је да најновија зрењанинска фабрика улази у ред највећих производних објеката у новим индустријским зонама.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести