Европа и Северна Америка повећале потрошњу интернета 700 %

БЕОГРАД: Интернет саобраћаје је од фебруара до септембра 2020. године био повећан на тржишту Европе и Северне Америке за чак 700 одсто, речено је на онлајн вебинару "ЦЕС 2021 Дигитална платформа - Најновији ИКТ трендови и тржиште уређаја за кориснике".
Internet komunikacije i usluge Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

До повећања интернет саобраћаја дошло је због другачијих услова живота изазваних пандемијом ковида 19, рекао је стручњак за ИТ Александар Павловић.

Он је истакао да је потрошња интернета опала тек у септембру за 20 одсто у односу на почетак пандемије.
ЦЕС је међународна изложба потрошачке електронике са пратећим конференцијским програмом, која је ове године одржана онлајн у Лас Вегасу од 11. до 14. јануара.

Уредник ИКТ Билтена Драгорад Милановић указао је да трендови лансирани на прошлогодишњем "ЦЕСУ 2020" о тржишту 8К дигиталиних ТВ екрана нису остварени из објективних разлога и сложености глобалног тржишта електронских уређаја.

Истакао је да су корисници овогодишњег ЦЕСА захтевали да се иновативана дигитална технологија припремљена за прошлогодишњу промоцију - примени у овогодишњој класи 4К дигиталних екрана.

Учесници скупа су дискутовали о најновијој 5Г мобилних бежичних комуникација које имају посебан значај у наметнутим условима живота и рада, а који су последица пандемије ковида-19.

Један од учесника Александар Јовановић истакао је тренд 4К и каже да је погрешно набавити нову камеру, која нема резолуцију 4К формата и могућност бежичне конекције.

На вебинару је било речи о првој овогодишној изложби потрошачке електронике "ЦЕС 2021", на којој је било регистровано дупло мање излагача у односу на њих 4.000 предходне године.

Виртуелна изложба је забележена и на више од 100 сати дигиталног видео формата, са преводом на 16 језика и биће доступна до 15. фебруара.

Онлајн вебинар је је организовало Друштво за информатику Србије, Привредна комора Србије, Удружење за електронске комуникације и информационо друштво.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести