Гаси се Монтенегро ерлајнз, влада оснива нову компанију

ПОДГОРИЦА: Влада Црне Горе гаси авиокомпанију Монтенегро ерлајнз и оснива нову компанију са државним капиталом, преносе подгорички медији.
m
Фото: Youtube Printscreen

За компанију Монтенегро ерлајнз, уз сву добру вољу не можемо да пронађемо законито решење како би опстала, изјавио је министар капиталних инвестиција Младен Бојанић.

Он је на конференцији за новинаре саопштио да влада у планира оснивање нове компаније са оснивачким капиталом владе, те да се нада да ће она бити оперативна до следеће летње сезоне, преноси РТЦГ.

"Ова влада нема проблем да донесе одлуку, али овде не можемо да донесемо никакву одлуку за МА. Тражили смо 15 дана, звали у региону одређене компаније, разговарали са европским консултантима и закључак је да не можемо донети ни једну одлуку у корист МА, а да буде законита", казао је Бојанић.

Додао је да решења једноставно нема.

"Везане су нам руке одлукама Агенције за заштиту конкуренције и односима и радом одбора директора који у име државе газдује тако важним субјектом. Нажалост, председник Одбора директора данас је јавио да не може да дође, јер га боли зуб", додао је црногорски министар капиталних инвестиција.

Истакао је да влада није хтела да незаконито ради и доноси такве одлуке.

"Не постоји могућност да добијете кредит за МА, јер они такав кредит не могу да врате. Имамо у плану оснивање нове компаније са оснивачким капиталом владе", навео је министар.

Истакакао је да ће за оснивање нове компаније бити потребно шест до осам месеци, те да ће учинити све да нова компанија буде оперативна до следеће сезоне.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести