Горење Ваљево продужава обуставу производње до 13. април

ЉУБЉАНА/ВАЉЕВО: Менаџмент компаније Хисенсе Горење одлучио је да, услед растуће епидемије новог корона вируса, продужи период обуставе производње у фабрици Горење Ваљево до 13. априла.
gorenje
Фото: Tanjug (Z. Žestić)

Иако је првобитна одлука била да се рад ваљевске фабрике заустави до 6. априла, поновно покретање производње одложено је за још недељу дана, а све у циљу максималне заштите здравља и безбедности запослених, саопштено је из компаније.

Руководство компаније, синдикат и савет запослених договорили су се да ће радни дани због обуставе производње у Ваљеву бити надокнађени преосталим прошлогодишњим слободним данима или из раније одрађених сати.

Запослени који немају преостале дане годишњег одмора или претходно одрађене сате, биће на принудном одмору и добијаће 70 одсто укупне зараде. Принудни одмор биће активиран и за запослене који имају потребу за чувањем деце млађе од 12 година, а чији је повратак на посао планиран по истеку ванредног стања.

У складу са одлуком Владе Србије о забрани кретања, измењено је и радно време продајних објеката Горење Студио који сада, уз примену свих мера заштите, од понедељка до петка раде од 8.00 до 15.00 часова, а суботом до 12 часова.

Изузетак је продајни објекат компаније у Ваљеву који ће, пратећи закључак штаба за ванредне ситуације града Ваљева, радити од 8.00 до 12 часова.

Из компаније поручују да је обезбеђена појачана подршка њихових оператера који су за све лакше поправке доступни позивањем кол центра на број 0700 100 700 или 021/215 5200.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести