Грчић: Производња струје стабилна, на послу мање 9.000 радника

ОБРЕНОВАЦ: Вршилац дужности директора "Електропривреде Србије" Милорад Грчић изјавио је да је производња електричне енергије у Србији потпуно стабилна и да сви производни капацитети раде, да се проводе неопходних мере заштите и да ниједан запослени у ЕПС-у није заражен корона вирусом.
e
Фото: Tanjug (Zoran Stanić)

Да би се спречило ширење корона вируса држава и председник Вучић донели су одређене мере, а да би се те мере спровеле неопходно је да функционише инфраструктураа један од најзначајних сегмената инфраструктурте је производња струје која је неопходна и за рад Домова здравља, болница, за спровођење онлине наставе, рекао је Грчић Танјугу у Обреновцу приликом обиласка термолектране ТЕНТ-а.

Према његовим речима, свим запосленим у ЕПС-у широм Србије подељене су заштитне маске, док су заштитне рукавице подељене по приоритетима јер их, за сада, нема довољно.

Рукавице не многу да се наруче и кренули смо од приоритета, од оних тачака у систему производње где су људи, малтене, незамењиви. Имате групу људи која је обучена да ради неки посао и теоретски ако се та група људи зарази не могу ја седнем за пулт и радим тај посао, рекао је он.

Грчић напомиње да су направљени приоритети, смањили смо број људи који долазе на посао за скоро 9.000, од нешто преко 30.000 који раде у ЕПС.

Неки користе прошлогодишњи одмор, неки раде од куће, све функционише, ако је неко неопходан позовемо га. Оно што је битно ниједан запослени у ЕПС-у није заражен корона вирусом, казао је Грчић.

Одаје признање свим запосленима, људима који раде, који су на најважнијим местима, који директно учествују у процесу производње угља, струје и транспорта електричне енергије, а који, каже, више него озбиљно схватају ситуацију, поштују мере.

Свака им част, сваки дан подржавам људе, обилазим и наставићемо са овом праксом све док не прође ванредно стање, каже он.

Како је навео, потрошња струје је између пет и седам одсто мања него претходних година у истом периоду, вероватно због што привреда ради негде смањеним капацитетом.

Потрошња у домаћинствима не диже много или смањује "конзум", главни је показатељ је привреда. Од пет до седам посто није страшно, то показуеј да привреда ради, рекао је он.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести