Грчки Исомат планира ширење производње у Шимановцима

ПЕЋИНЦИ: Грчка компанија „Исомат”, која од 2010. године послује у Шимановцима и запошљава 49 радника, планира аутоматизацију линије за производњу боја, а прошле године је инвестирала у нову линију за производњу фасадних малтера.
simanovci
Фото: Youtube Printscreen

Генерални директор компаније „Исомат” Спирос Влахос објашњава да је та породична компанија, са седиштем у Солуну, земљиште у Шимановцима купила 2007. године, и да је за наредне три године у фабрику инвестирала 11 милиона евра.

Рад у Шимановцима смо почели 2010. године и производњом из овдашње фабрике покривамо тржиште Хрватске, Словеније, Аустрије, Босне и Херцеговине и Црне Горе, објаснио је Влахос.

Како каже, из фабрике у Шимановцима 80 одсто робе пласирају у друге државе, а остатак увозе из њихове фабрике у Солуну.

Осим производње изолационих материјала у грађевинарству, у нашем асортиману су и грађевински лепкови, фуг-масе и боје, а однедавно и полиуретанска хидроизолација, наводи Влахос.

Због тога што су услови за пословање у општини Пећинци бољи него у неким земљама у окружењу, „Исомат”, истиче Влахос, планира проширење, односно изградњу нове линије за производњу боја.

Прошле године инвестирали смо у нову линију за производњу фасадних малтера, а сада је у плану линија за производњу боја. То су озбиљне инвестиције и наши планови су овде дугорочни. За локалну самоуправу је важно да има задовољне инвеститоре јер на сваког задовољног инвеститора долазе још два до три нова, рекао је Влахос.

Задовољство компанија које већ раде у пећиначкој општини је, истакао је председник општине Пећинци Жељко Трбовић, најбоља препорука за долазак нових инвеститора.


Шимановци нису одабрани случајно

„Исомат” послује у 43 земље широм света и остварује промет од 70 милиона евра. Спирос Влахос је изабрао Шимановце за изградњу фабрике пре 11 година јер је и тада, као и сада, веровао да је тамошња индустријска зона одлична за рад и да пружа могућност да се из ње покрива велики део европског тржишта.


То је и разлог што у нашој локалној самоуправи сваки инвеститор добија максималну подршку и зато стално радимо на унапређењу привредног амбијента, рекао је Трбовић.

Зато су, додаје, основали и Привредни савет општине Пећинци, у којем више од половине чланова чине представници приватног сектора, и на тај начин приведницима пружају прилику да својим предлозима и иницијативама утичу на доношење одлука којима се позитивно мења привредни амбијент.

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести