Хакован Интерспорт, угрожени и купци из Србије

ЗАГРЕБ: Страница онлајн продавнице Интерспорта је хакована прошле суботе, али и у априлу, па се сви купци позивају да контактирају своје картичарске куће и провере стање на рачуну.
i
Фото: Youtube Printscreen

Како пише технолошки портал ЗДнет, на бази информација стручњака за сајбер безбедност из ЕСЕТ-а, хакери су на странице Интерспорта убацили и сакрили малициозни код који прикупља и снима податке о банкарским картицама корисника приликом њиховог уписивања, преноси портал Seebiz.

Малициозни код није убачен на све верзије странице Интерспорта, већ на неколико њих - укључујући хрватску верзију, као и странице у Србији, БИХ, Црној Гори и Словенији, наводи се у тексту.

Први напад на страницу забележен је крајем априла а злонамерни код је уклоњен 3. маја. Међутим, страница је поновно хакована прошле суботе, 14. маја. Након обавештења о том новом хаковању, малициозни код је уклоњен након неколико сати.

Поред Интерспорта, хакери су на сличан начин напали и онлајн продавнице компаније Клерс.

У информацији ЗДнета се додаје да је у оба случаја број корисника на које утиче овај напад ''већи од уобичајеног''.

Све који су у наведеном периоду куповали путем интернет продавнице Интерспорта позивају да контактирају своје картичарске куће и да прате средства на рачуну како неко с тим подацима не би куповао на другим веб страницама и трговинама и испразнио им рачуне, наводи се у информацији.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести