Хансгрохеу за фабрику у Ваљеву 15,5 милиона евра подстицаја

ВАЉЕВО: Комисија за контролу државне помоћи оценила је да је подстицај од 15,5 милиона евра коју ће компанија Хансгрохе добити за изградњу погона за производњу и монтажу славина, делова славина и санитарних производа у Ваљеву, усклађен са правилима.
ekonomija Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

У документу који је Комисија објавила наводи се да је корисник државне помоћи београдски Хансгрохе који је почетком септембра ове године основао Хансгрохе Интернатионал ГмбХ из Немачке.

Наводи се да ће до краја 2028. године спровођењем инвестиције у Ваљеву бити запослено најмање 1.000 нових радника на неодређено време.

Хансгрохе до краја 2027. године извршиће улагања у материјална и нематеријална средства у износу не мањем од 85 милиона евра, а најмање четвртина биће из сопствених средстава.

Обавеза Хансгрохеа је да пет година после завршетка инвестиције број запослених не смањују испод 1000.

Државни подстицај Србије је 18,24 посто оправданих трошкова улагања а биће исплаћен у седам транши од 2022. до 2028. године.

Матична Хансгрохе група за тржиште углавном има Немачку, прошле године остварио је приход од 175,5 милиона евра и запошљавао 4.933 радника.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести