Хиљаде туриста уживаће у јубиларној Дринској регати

БАЈИНА БАШТА: У јеку су припреме за јубиларну, 25. Дринску регату, која се одржава од 18. до 22. јула, а хотелски капацитети су већ попуњени.
d
Фото: Youtube Printscreen

Ова манифестација постала препознатљива широм света по нетакнутој природи, традиционалној храни и добром дружењу, а да из године у годину постаје све масовнија потврђује и Дејан Млађеновић, директор Спортско - туристичког центра у Бајиној Башти.

Све више људи долази да види шта  то Дрниска регата, али и Бајина Башта могу да им понуде. Прошле године евидентирали смо 100 хиљада посетилаца, а сигурно их је било и више, јер нису сви смештајни капацитети регистровани, а људи чак излазе и из својих кућа како би сместили госте. Туристи из 39 светских земаља боравили су код нас, из бивших југословенских република, Немачке, Француские, али и из Саудијске Арабије и Кине, изјавио је Млађеновић за Глас западне Србије.

Он каже да су сви хотелски капацитети већ попуњени.
Највећи проблем у Бајиној Башти јесу управо смештајни капацитети. Неопходно је да изградимо нове хотеле, како би привукли још више туриста, али за то нам требају инвеститори, каже Млађеновић.

Сви они који желе да проживе лепоту Дринске регате све информације могу пронаћи у Туристичком информативном центру. 
Ове  године оргтанизатори су се потрудили да задовоље и различите музичке укусе посетилаца, па ће свој наступ пред публиком у Бајиној Башти имати највеће звезде региона Јелана Томашевић, Цеца Ражнатовић, Ален Исламовић и Црвена Јабука.

Ево како је то изгледало прошле године:

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести