„Хлеб” иде за 550 милиона динара

НОВИ САД: Након решења стечајног судије Привредног суда у Новом Саду о банкротству, донетог 30. октобра 2017. године и сагласности Одбора поверилаца од 25. октобра ове године, стечајни управник АД „Хлеб” за производњу хлеба, пецива, трговину и угостиљство у Новом Саду огласио је продају најзначајније имовине тог предузећа као правног лица прикупљањем јавних понуда.
ad hleb
Фото: Dnevnik.rs

Почетна цена за најзначајнију имовину АД „Хлеб” у стечају је 554.797.030 динара, а јавно отварање понуда заказано је за 20. децембар у 12.15 чсова у том предузећу у Новом Саду, Бајчи Жилинског 2.

Непокретна имовина АД „Хлеб” налази се на више локација. Продаје се више објеката изграђених у Улици Бајчи Жилинског 2, коју чине пословни комплекс фабрике хлеба и пецива с магацинима и силосима. На продају је и више објеката старијег датума изградње на локацији „Стара пекара”, у Улици Гаврила Принципа 20. У Данила Киша 21 продаје се у природи руинирани објекат – локација за изградњу стамбене зграде, као и три дворишне стамбене јединице, укупне бруто површине 161 квадратни метар, у Јеврејској 3, које тренутно поседује треће лице без ваљаног правног основа.

У Прерадовићевој 32 у Петроварадину продаје се пословни простор – самопослуга од 85 квадратних метара. Самопослуга се продаје и у Футогу, Цара Лазара 40. Има 256 квадратних метара и 20 квадрата магацинског простора. У Футогу, али Улици Раде Кондића, продају се два стана од 39 и 37 квадратних метара у стамбеној згради и пословни простор, за који није утврђена делатност, од 304 квадрата, који су у поседу трећих лица без испитаног правног основа...

АД „Хлеб” има право коришћења на некретнини у државној својини у Стевана Чаленића 2 у Новом Саду, а реч је о једнособном стану од 31 квадрат. У друштвеној својини су и три гарсоњере од по 14 квадрата у стамбеној згради за колективно становање на Футошком путу 40.

На продају је и покретна имовина: линије за производњу хлеба, професионална пекарска опрема за производњу, силосна опрема, канцеларијски намештај, моторна возила, али и залихе резервних делова и алата, залихе горива, амбалаже. У огласу се наводи да у почетну цену улазе и потраживања и права на основу уговора и судских поступака с активном легитимацијом стечајног дужника на дан 31. децембар 2017. године.

Процењена вредност имовине од 554.797.030 динара, наводи се у огласу, није минимално прихватљива вредност, нити је на други начин обавезујућа или опредељујућа за понуђача приликом одређивања висине понуде.

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести