Хуавеј нуди свој 5Г на продају западним фирмама

ПЕКИНГ: Извршни директор "Хаувеја" Рен Женгфеи предложио је продају 5Г система те кинске компаније западним фирмама како би се позабавиле забринутошћу САД и других земаља у вези с технологијом "Хуавеја".
huavej logo, ilustracija
Фото: Илустрација

Рен је рекао да би купац имао слободу да "промени и код софтвера".

Тиме би било омогућено решавање било каквих мана или сакривених опција без уплитања ''Хуавеја''", рекао је Рен у интервјуу за "Економист" и "Њујорк тајмс".

Сједињене Државе и Аустралија су раније забраниле својим компанијама да користе опрему "Хуавеја", а Велика Британија још увек одлучује о томе, подсећа Би-Би-Си.

Из "Хуавеја" су упорно одбацивали тврдње да би њихова 5Г технологија омогуцила кинеској влади да шпијунира или поремети телекомуникацијске системе других земаља.

Понуда би, како је рекао Рен, укључила постојеће 5Г патенте, лиценце, кодове и техничке скице и знање о производњи, пише Би-Би-Си.

''Хуавеј'' је отворен за дељење наше 5Г технологије и технике са америчким компанијама како би они могли да изграде сопствену 5Г индустрију, рекао је Рен.

Портпаролка "Хуавеја" потврдила је тацност ових навода, истичући да је реч о искреној понуди те да они представљају "искрену понуду", пише Би-Би-Си.

Једна од последица забрана које су наметнуте овој кинеској компанији у САД јесте то што је "Хуавеј" приморан да касније овог месеца стави у продају нову генерацију својих Андроид телефона, али без услуга Гугл апликација као што су Јутјуб и Плеј стор, преноси Радио слободна Европа.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести