Имовина Војводинапута на продају по још нижој цени

Почетна цена за куповину зрењанинске фирме „Војводинапут” у стечају, на другом јавном надметању, заказаном за 30. новембар, биће 35,8 милиона динара.
д
Фото: Dnevnik.rs

Тако је одлучио Одбор поверилаца, у сагласју са стечајним управником тог предузећа Слободаном Сударовим. По мишљењу Одбора, с којим се Сударов сложио, а по предлогу овлашћеног проценитеља, почетна цена, која представља 20 одсто од процењене вредности укупне имовине фирме „Војводинапут”, гарантује најбољи начин продаје, односно намирења поверилаца.

Вредност „Војводинапута”, који се продаје као правно лице, процењена је на 179.258.180 динара. Ту спадају грађевински објекти, процењени на 60.248.589 милиона динара, земљиште које вреди 994.669, као и опрема, процењена на 84.295.498 динара, а у коју су укњижена и два брода. Уз то иду и потраживања и потенцијална вредност уговора с „Путевима Србије”.

У првом покушају продаје, 22. септембра, почетна цена на јавном надметању била је 50 одсто од процењене вредности

У првом покушају продаје, 22. септембра, почетна цена на јавном надметању била је 50 одсто од процењене вредности, што је за потенцијалне будуће власнике очигледно било много.

Банкротство „Војводинапута” проглашено је крајем 2018. године. Рачун предузећа пре банкротства био је у блокади дуже од три године на суму од близу 1,8 милијарду динара. Предлог за отварање стечаја поднела је АИК банка, којој је у том тренутку „Војводинапут” дуговао 312,5 милиона динара. Од великих поверилаца ту је и Пореска управа.

Почетна цена на јавном надметању, уколико буде постигнута, није ни близу цифре коју „Војводинапут” дугује повериоцима.

Ж. Б.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести