Индијски инвеститор гради хотеле у Врњачкој Бањи и Београду

БЕОГРАД: Индијска компанија East West Links је започела пројекат градње хотела у Врњачкој Бањи, а планира затим да изгради и хотел у Београду, изјавио је данас председник ПКС Марко Чадеж.
cadez, tanjug
Фото: Tanjug (video)/Marko Čadež

Он је рекао за Танјуг, на бизнис форуму Србија - Индија, да је и велика компанија у области ИТ-а G-Tec Education заинтересована за долазак у Србију.

"Имали смо разговоре са привредницима из Индије и очекујемо долазак фирме G-Tec Education из Индије, која има више од 500 едукативних центара у области ИТ-а у 18 земљаља дође и код нас и пренесе своје знање", рекао је Чадеж.

Србије је то веома потребно због снажног развоја ИТ сектора, каже Чадеж додајући да наша земља бележи експанзију извоза у ИТ индустрији односно раст од 40 одсто.

"Морамо да бринемо како ћемо даље људе обучавати људе у тој индустрији да би могли да наставимо са тим растом. Овде има индијских инвеститора и у области хотелијерства који су већ започели улагања у Врњачкој Бањи, а сада су најавили и изградњу хотела у Београду. Затим, једна велика компанија из Индије је заинтересована за инвестицију у нашу прехрамбену индустрију и пољопривреду, како би извозили за индијско тржиште".

Чадеж је рекао да због зато ускоро бити отворен пословни Савет Србије и Индије, који ће свим заинтересованим привредницима давати информације и оперативно помагати.

Јаш Пракаш из фирме East West Links је потврдио Танјугу да су започели пројекат изградње хотела у Врњачкој Бањи и да планирају да направе хотел и у Београду.

Каже да се баве хотелијерством, али и спортским туризмом и организовањем спортских програма за децу.

"Тренутно смо купили земљу у Врњачкој Бањи и градићемо хотел тамо, јер очекујемо велики број туриста из Индије у Врњачкој Бањи и са Блиског истока. Радимо и спортски туризам, доводимо децу из Индије и са Блиског Истока, а укоро и из КИне. Тренутно имамо 70 деце из Индије на летовању у Србији, а током лета 2019. имаћемо око 500 деце", рекао је Паркаш.

Навео је да ће тај број наредних година бити повећан, са децом из Кине, на укупно две до три хиљаде.

"Када завршимо хотел у Врањачкој Бањи, до 2020. године, заитнереосвани смо да градимо хотел и у Београду, због захтева наших клијената, али и зато што желимо да представимо познату индијску гостопримљивост. Мислимо да би ту могли да долазе људи из целог света".

Каже да још не знају локацију за хотел у Београду, пошто су сада фокусирани на Врањачку Бању, где ће у хотелу бити индијски спа, јога и други садржаји индијске културе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести