Италијанска операција у ЗР: Компанија Фулгар купила Помпеу

ЗРЕЊАНИН: Италијанска компанија „Фулгар“, интернационални лидер у производњи иновативних вештачких предива, купила је фабрику „Помпеа“, која има веома добро позициониран бренд чарапа, хулахопки и доњег веша, сазнаје „Дневник“.
fulgar revija balaban
Фото: Dnevnik.rs

Обе ове компаније успешно послују у Зрењанину, где имају погоне у индустријским зонама.

То је у потпуности италијанска операција јер је седиште компаније ’Фулгар’, која има промет већи од 200 милиона евра, у Кастел Гофреду, у срцу регије где се производе чарапе. ’Фулгар’ је једна од првих компанија у текстилном сектору, које су почеле да се баве питањем одрживог развоја и више од десет година имплементира свеобухватан ’зелени програм’, уз константно растући портфолио еколошки прихватљивих производа. С друге стране, ’Помпеа’ је познати бренд и велики произвођачки концерн у регији Мантова. С годишњим прометом од 70 милиона евра поседује и управља директном дистрибуцијом бренда женског веша ’Роберта’“, наводи се у званичном саопштењу компаније „Фулгар“.

Генерални директор „Фулгара“ Атила Казничи наводи да је аквизиција део пројекта чији је циљ да помогне поновно успостављање централне улоге и вођства регије у којој се производе чарапе на европском тржишту хулахопки и веша.

На тај начин се делимично штити препознатљив италијански карактер бренда, каже Казничи.


Од чарапа до спортске одеће

У последње три године компанијско улагање у истраживање и развој има константан раст. ’Фулгар’ је присутан у свим секторима текстилне индустрије, од чарапа до кружног плетења, веша, купаћих костима и спортске одеће. Нуди одличне производе који се истичу својим квалитетом и јединственошћу, увек поштујући ’Made in Italy’ текстилну традицију, наводи се у саопштењу.

У 2012. години „Фулгар“ је ушао у партнерство са Солваy групом, чиме је постао дистрибутер и ексклузивни произвођач емана влакана, углавном за Европу, Северну Америку и Средњи исток.


Како додаје, верују да ће та операција користити целој регији. Радићемо на томе да одржавамо тржишно учешће, поручио је Казничи.

Тим поводом огласили су се и из компаније „Помпеа“.

У протеклим месецима имали смо азијске инвеститоре и интернационалне фондове заинтересоване за аквизицију, истиче власник „Помпее“ Алесандро Родела.

Његова породица и он, како додаје, имају дубоке корене у овој регији и одушевљени су што „Помпеа“ остаје у италијанским рукама.

Тиме смо сачували будућност бренда и посао за запослене, казао је.

У саопштењу „Фулгара“ наводи се и да је та компанија интернационални лидер на тржишту синтетичког предива. Покренута је касних седамдесетих година прошлог века у Кастел Гофреду, у италијанској регији Мантова.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести