Из Србије преузели фирму у Силицијумској долини

Српска ХТЕЦ група, једна од најбрже растућих технолошких компанија у региону, објавила је данас аквизицију америчке компаније “Momentum Design Lab”, која је глобално призната као један од најбољих продукт дизајн студија.
в
Фото: ХТЕЦ група/Милена Арсенић

ХТЕЦ група глобална је компанија за консалтинг, софтверско инжењерсво и развој дигиталних производа, основана је у Београду, а има седиште у Сан Франциску.

Како се наводи у саопштењу компаније, овом аквизицијом она се позиционира међу светске лидере у пружању услуга развоја дигиталних производа.

„Ово је трећа по реду и стратешки најважнија аквизиција компаније ХТЕЦ група. Поред тога што ће додатно оснажити већ развијене капацитете за развој дигиталних производа, ова аквизиција за ХТЕЦ значи и то да сада глобално запошљава преко 1.000 људи, од којих је више од 850 у Србији, а 150 у САД, Великој Британији, Холандији, Шведској, Словенији, Босни и Херцеговини, Северној Македонији, Мађарској и Румунији”, додаје се.

Ова аквизиција за ХТЕЦ групе значи да сада глобално запошљава преко 1.000 људи, од којих је преко 850 у Србији

У компанији су уверени да ће удвостручити своје пословање и наредне године и додатно убрзати глобалну експанзију.

„Од свог оснивања 2008. године, као стартапа у оквиру Пословно технолошког инкубатора техничких факултета Универзитета у Београда, компанија је остварила невероватне резултате и годинама најбржи раст у региону па је тако у последње две године нарасла четири пута са 250 запослених у четири технолошко-развојна центра у Србији на преко 1.000 запослених на 12 локација у шест земаља Југоисточне Европе”, истичу.

Фото: ХТЕЦ група/Милена Арсенић

Са друге стране, наглашавају, “Моментум” као највећу вредност доноси дводеценијску експертизу, репутацију и најквалитетније методологије у дизајнирању дигиталних производа, која ће ХТЕЦ-у помоћи да трансформише индустрије и пословање својих клијената, као и да својим иновативним дигиталним решењима унапреди квалитет живота људи широм света. У портфолију компаније “Моментум” налази се 40 компанија са “Фортуне” 500 листе, као и многобројни занимљиви стартапови, а својим клијентима широм света је помогла да достигну укупну вредност од преко 40 милијарди долара.


Чабрило: Добра комбинација

„Пресрећан сам што сам прошле недеље у Београду имао то задовољство да представницима “Моментума” пожелим добродошлицу у ХТЕЦ и да их упознам са тимом и нашом културом. У “Моментуму” смо пронашли вредности које су сличне нашима, а то су потреба за сталним усавршавањем и професионалним развојем, врхунска репутација међу клијентима и страст за превазилажењем њихових очекивања када су у питању дизајн дигиталних платформи и производа. Спајањем нашег инжењерског талента са иновативним начином размишљања из Силицијумске долине, имамо добитну комбинацију за пружање услуга дигитализације најбољим светским компанијама. ХТЕЦ ће наставити да активно трага и аквизира компаније које деле наше вредности и културу, а то је део шире стратегије за раст и достизање циља да постанемо једна од глобално водећих компанија за развој дигиталних производа, као и прва компанија из Србије која је изашла на Њујоршку берзу”, рекао је оснивач и генерални директор ХТЕЦ групе Александар Чабрило.


„Већ неколико година смо у потрази за правим партнером који би нам помогао да заједно растемо у наредним годинама. За компанију као што је наша, која редефинише шта је могуће са својим клијентима, било је јако важно да нађе партнера који ће квалитетом својих технолошких услуга употпунити наш таленат за дизајн и нашој бази клијената пружити још веће могућности. Технолошка експертиза компаније ХТЕЦ превазишла је сва наша очекивања и веома смо нестрпљиви да сјединимо снаге како бисмо заједно наставили да градимо иновативне производе који унапређују и трансформишу начин на који данас послујемо”, поручио је оснивач “Моментума” Давид Томсон.

Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести