Ју: Ове године приход Железаре Смедерево 750 милиона долара

БЕОГРАД: "Железара Смедерево" је ове године произвела 1,5 милиона тона челика и остварила приход од 750 милиона долара, што је знатно више него у прошлој години, известио је данас председник ХБИС Групе Ју Јонг председницу Владе Републике Србије Ану Брнабић.

Он је, говорећи о плановима "Железаре Смедерево", истакао да је за наредну годину пројектована производња од 1,8 милиона тона челика и приход од милијарду долара, саопштила је владина Канцеалрија за сарадњу с медијима.

Ју је, такође, известио премијерку Брнабић да су испуњени планови када су у питању инвестиције у Железари, нарочито у области инфраструктуре, обнове постројења и заштите животне средине. 

Он је најавио да ће наставити континуиран рад на побољшању услова рада и радном окружењу и обукама запослених.

На састанку је било речи и о развоју српско-кинеског индустријског парка, замишљеног као заједничко предузеће, који ће омогућити долазак већег броја кинеских инвеститора у Србију.

Председница Владе честитала је представницима ХБИС групе на постигнутим резултатима и истакла да ће Влада Србије са својим ресорним министарствима наставити да пружа сву неопходну помоћ, како би "Железара Смедерево" наставила да остварује добре резултате.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести