„Калцедонија” запошљава, упркос корони

Италијанска компанија “Калцедонија” у свом погону у Кикинди, који послује у саставу суботичке фирме “Гордон” у саставу ове компаније, планира да повећа број запослених наредних месеци са садашњих безмало 600, на максималних 670.
e
Фото: Град Кикинда

То је директор предузећа “Гордон” Адријано Зони саопштио градоначелнику Кикинде Николи Лукачу и члану Градског већа за привреду и инвестиције Саши Танацкову приликом посете фабрици.

“Калцедонија” је у погон у Кикинди уложила осам милиона евра и од јануара 2019. године, кад је почела да послује у граду на северу Баната, са почетних 36 број запослених се знатно повећао. Градоначелник Лукач је подсетио да кад је својевремено “Калцедонија” исказала жељу да се овде позиционира, речено је да ће посао добити 300 радника.

- Чак и лане, кад је пандемија короне била најизраженија, број запослених се увећао са 334 на 479, а тај број се повећао скоро на 600 и наредних месеци ће се запослити још око 80. Заиста смо поносни што у нашем граду послује једна оваква компанија, и што до изражаја долази оно што на пољу економије чине држава и наш град - истакао је је Лукач.

Директор “Калцедоније” Адријано Зони нагласио је да компанији веома значи подршка локалне самоуправе.

- Прошла година је за све била тешка, а узрок је пандемија коронавируса. Ипак, велику помоћ и подршку имали смо од руководства града Кикинде. И поред свих недећа 2020. година, за нас је била успешна. Задржали смо запослене и капацитет производње, тако да очекујем да ће текућа година бити још боља. Кикинђани су одлични радници, посвећени су послу и фирми и у плану је да за пет-шест месеци запослимо још радника - најавио је Зони.

Светски позната компанија “Калцедонија”, поред Суботице и Кикинде, погоне у Србији има још у Сомбору, Кули и Апатину. 

Фото: Град Кикинда

Друштвено одговорни

Градоначелник Кикинде Никола Лукач посебно је похвалио друштвено одговорно пословање “Калцедоније” у Кикинди. 

- Компанија је  само у једном наврату донирала 6.000 заштитних маски, рекао је Лукач.

М. Митровић

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести